top of page
1f1e8-1f1ff_edited.png

Čeští lékaři ošetřili ve spolupráci s MZV ČR téměř 7000 lidí

1f1ec-1f1e7_edited.png

Czech doctors with the Czech Ministry of Foreign Affairs treated 7000 people.

Petr Janota

22. 11. 2021

1f1e8-1f1ff_edited.png

Čeští lékaři ošetřili v Ugandě ve spolupráci s MZV ČR téměř 7000 lidí. Skupina mediků a mladých lékařů zvaná EMOTER organizuje lékařské výjezdy, kterými zajišťuje zdravotní péči v odlehlých částech Ugandy již přes 2 roky.

1f1ec-1f1e7_edited.png

Young Czech medical doctors help in remote locations in Uganda. EMOTER organization with a support of the Czech Ministry of Foreign Affairs treated during the last two years more than 7000 people.

Skupina mediků a mladých lékařů zvaná EMOTER organizuje lékařské výjezdy, kterými zajišťuje zdravotní péči v odlehlých částech Ugandy již přes 2 roky. Kromě péče se zaměřuje i na prevenci a vzdělávání o zdraví, které v těchto oblastech zcela chybí. V letošním roce ve spolupráci s MZV ČR dokázali díky finanční podpoře Malého lokálního projektu ošetřit téměř 7000 lidí. Veškerou práci medici a lékaři vykonávají ve svém volném čase, bez jakéhokoliv nároku na finanční odměnu a pacientům nabízí péči zcela zdarma. Více na: https://www.mzv.cz/nairobi/cz/zpravy_a_udalosti/cesti_lekari_osetrili_v_ugande_ve.html

bottom of page